Despre mayFest

    Maifest (sau Mayfest in engleza) este sarbatoarea germana a sosirii primaverii. Manifestarea inceputa initial in Germania cu scopul declarat initial de a promova micile industrii si produse manufacturiere ale comunitatilor a devenit ulterior o sarbatoare de larga acceptare internationala fiind varianta de primavara a Octoberfestului.

    In Romania si Bulgaria – Mayfest-ul este marca inregistrata si francizata a Gremiului Levantin – Casa de Comert Balcanica cu sediul central in Brasov – Romania.

    Festivalul isi propune prin structura sa sa dezvolte:

  • Micile industrii manufacturiere si nu numai locale, din regiunea Balcanilor, prin promovarea producatorilor mici de bere inclusiv cea artizanala nefiltrata industrie mica care a luat o mare amploare in Romania si Bulgaria , in Balcani in general.
  • Targurile de produse traditionale din toata gama si categoriile alimentare
  • Produsele naturiste si noile tendinte in domeniul produselor si medicinei alternative
  • Apifitoaromaterapia – unde atat in Romania cat si in Bulgaria sunt lideri la nivel european prin deosebitele produse concepute in cele mai elevate si apropiate de natura, ferme eco si bio si unde prin intermediul Institutului de Terapii Complementare si Alternative pot primi diferite recunoasteri si certificari de incredere pentru produsele comercializate in concordanta cu standardele in domeniu.

    In cadrul targului se organizeaza targuri de gastronomie traditionala – accentul punandu-se pe bucatariile nationale din Balcani si produsele gastronomice create si concepute in regiunea Balcanilor avand la baza in general traditiile si mostenirile lasate de inaintasii si vietuitorii din vechime ai locurilor.

    Participantii la targurile gastronomice pot sa isi masoare puterile culinare la Academia Recordurilor Balkanice (Balkanik Awards) – pentru aceasta prima editie inscriindu-se in concurs o echipa formata din 14 bucatari care isi propune sa faca ,,cea mai mare iahnie cu fasole din lume si din toate timpurile” – in cinstea Centenarului Romaniei.

    Si pentru ca la orice festival de bon ton este bine ca mancarea si bautura sa fie asezonata cu muzica si voie buna organizatorii va propun:

  • Miss Mayfest – concurs de originalitate si frumusete deschis tuturor varstelor in care concurentele vor expune pe podiumul de concurs costumele populare traditionale din Balcani dar si iia traditionala cu doua sectiuni : - varianta clasica si adaptarea moderna, concursul fiind sustinut de importante premii in deplasari externe, bani sau produse de la diferiti sponsori.
  • Pe toata perioada festivalului vor fi auditii vechi sau in premiera de muzica pop – folk, nationala precum si populara reprezentand datinile si traditiile milenare ale locuitorilor acestor teritorii precum si ale vecinilor nostril din aceasta regiune.
  • Pe perioada festivalului se organizeaza diferite concursuri – tombole prevazute cu importante cadouri sau excursii,
  • Festivalul este organizat si in parteneriat cu diferite organizatii ale persoanelor varstnice (Consiliile judetene, regionale sau nationale ale pensionarilor) constituind un motor unic de functionalitate in ceea ce priveste incluziunea sociala a persoanelor in varsta sau singure dar si pentru crearea unui vehicol cultural menit sa lege punti de prietenie in regiune.

Ne gasiti si pe : 
MAYFEST-Festivalul-Berii-Cristian-Brasov-Mai-2018-pe-Facebook